Pickup your business!

Alaskan är en riktig naturkraft, utformad för att klara tuffa utmaningar och tung laster både på jobbet och fritiden. Baklämmen klarar upp till 500 kg, för enklare lastning och lossning. Ett mycket välgenomtänkt surrningssystem med fyra krokar som kan röra sig utefter flakets hela längd håller lasten säkert på plats. En pålitlig arbetshäst som kan bogsera upp till 3,5 ton och ta upp till ett ton på flaket.

Fall för den muskulösa designen

Renault ALASKAN kräver respekt.
Imponerande framparti, bred kylargrill med kromfinish, C-formad ljussignatur med Full LED-teknik, muskulösa sidor och skulpterade hjulhus … Den eleganta och kraftfulla designen förkroppsligar vår varumärkesidentitet.

Stylingen på Alaskan lämnar inget åt slumpen. Här finns allt du förväntar dig av en stark, mångsidig bil, inklusive 18-tums diamantslipade lättmetallfälgar, sidoblinkers med kromad sarg och den karakteristiskt sportiga, C-formade ljussignaturen. De välformade stötfångarna, de atletiska linjerna och de breda skärmarna talar sitt tydliga språk: Alaskan har utformats för att klara de allra tuffaste vägarna. En riktig terrängbil med matchande yttre.

 Njut av komforten

Den unika bakhjulsupphängningen med flera länkarmar ger vägegenskaper och körkomfort utan dess like. Dessutom har den en rymlig kupé med innovativ utrustning som är utformad för att förenkla din tillvaro, som till exempel TFT-skärmen på 5” som ger dig tillgång till bildata.

Låt nycklarna ligga kvar i fickan. Du behöver bara trycka på handtaget för att öppna din Alaskan, motorn startar du med Stop & Start-knappen. Sedan bär det iväg! Njut av resan i den generösa hytten med uppvärmda lädersäten fram och automatisk värme med två zoner och klimatanläggning med ventilation bak. Alaskan har all teknik som behövs för att underlätta körningen. I navigeringssystemet med 7-tums pekskärm finns en inbyggd 360°-kamera som ger dig maximal sikt både vid tajta manövrar i stadstrafik och på besvärliga småvägar ute på landet. På instrumentpanelen sitter en 3D-skärm i färg där viktig information om bränsleförbrukning och navigering presenteras på ett lättöverskådligt sätt. Behåll fullt fokus på körningen med Bluetooth® och röstigenkänning kopplat till multifunktionsratten som också används för att kontrollera ljudanläggningen.

Beundra dess mångsidighet

Renault ALASKAN är både nyttofordon och fritidsbil för alla dina behov. Både för familjen och företaget.

Den är en utmärkt arbetspartner med tippflak som klarar ett ton, C-kanal, glidkrok och robusta material. Samtidigt är den en perfekt kompanjon när du vill upptäcka outforskade vägar tillsammans med familjen. Den väl tilltagna markfrigången, stegramen och de många förarstödsystemen gör bilen otroligt mångsidig med fantastiska terrängegenskaper. Med differentialbroms, utförskörningshjälp, starthjälp i backe osv. är den redo för alla situationer.

Man vet aldrig vad som väntar där vägen tar slut. Därför är Alaskan beredd på allt, med ett robust, tåligt chassi, en motor som ger maximalt vridmoment redan vid låga varv och flerlänksupphängning bak. Du ställer enkelt om till fyrhjulsdrift, till och med under körning. Differentialspärr bak och elektroniskt styrd differentialbroms på alla fyra hjul samverkar med de korta växlingsintervallen (manuell eller automatisk växellåda) för att ge Alaskan utmärkta terrängkörningsegenskaper.

Byggd för äventyr

Snygga och robusta Alaskan står ut från mängden. Det märks redan på den moderna och atletiska stylingen att det här inte är någon vanlig pick-up. Den muskulösa, självsäkra designen skvallrar om en bil med stor personlighet, redo för alla slags utmaningar. Att Alaskan är en kraftfull maskin syns redan vid första anblicken, men det är först när du tar plats bakom ratten som du märker hur följsam den är. I den här bilen kan du uppleva allt, från arbete till total frihet. Med Alaskan sätter vardagen inga gränser

Oavsett terräng och väglag ger Alaskan perfekt väghållning och optimal komfort, med en stegramschassi av mycket stryktåligt armerat stål för ökad vridstyvhet samt flerlänksupphängning bak. Chassi och upphängning samverkar för att ge generös markfrigång, hög nyttolast och möjlighet att bogsera tungt.

Mångsidighet in i minsta detalj

Det stora utbudet av smarta och praktiska funktioner gör att Alaskan snart blir en oumbärlig del av både vardag och fritid. I hytten finns en lång rad lättåtkomliga förvaringsutrymmen. På så vis får du med dig allt du behöver och lite till och har allt inom räckhåll. Väljer du hard top ökar lastvolymen ytterligare, och tack vare den låsbara baklämmen är hela lasten i tryggt förvar. Alaskan är den perfekta partnern, inte bara för verktyg och arbetsmaterial under veckan, utan också för fyrhjulingen, båten eller motorcykeln under semester- och helgäventyr.

Base

Standardutrustningen innehåller bland annat 16″ stålfälgar, 7 airbags, svart textilklädsel, manuell AC, TFT 5″ 3D-skärm med färddator, halogenstrålkastare, bluetooth/usb/aux/CD och radiosystem.

ZEN (Life +)

Utöver LIFE är denna utrustningsnivå berikad med bland annat 18″ aluminiumfälgar med polerad framsida. reservhjul, tonade bakrutor. 7″ pekskärm med navigation, automatisk luftkonditionering, automatiska strålkastare, läderratt & backkamera.

LIFE (Base +)

Den något mer utfyllda utrustningsnivån har utöver Base; 16″ aluminiumfälgar, kromade stötfångare, dörrhandtag, backspeglar och baklucka. Trådlöst nyckelkort för upplåsning/start och DRL-ljus integrerade med dimljus m.m.

Intens (ZEN+)

Den mest fullmatade versionen har utöver alla de andra versionerna även 360′ kamera, elektriskt justerbar förarstol, parkeringssensorer, läderinredning, läderklädsel, diverse förvaringsfack & LED Pure Vision strålkastare

Enastående prestanda

Renault 2.3 dCi diesel är verkligt föredöme bland motorer och levererar enastående prestanda i alla typer av terräng. Alaskan kan skryta med klassens bästa förhållande mellan motoreffekt och bränsleförbrukning.

dCi 160 2.3 dCi 160 ger ett vridmoment på 403 Nm redan vid 1 500 varv/min. Klassens lägsta bränsleförbrukning på 6,3 liter vid blandad körning med 167 g CO2. En av förklaringarna ligger i det effektiva Stop&Start-systemet som håller förbrukningen nere även i stadstrafik. Med en stark och reaktionssnabb motor i kombination med en välbalanserad 6-växlad manuell låda blir Alaskan en outtröttlig äventyrare, beredd att prestera till max i alla lägen.

dCi 190 med Twin Turbo-teknik Avancerade prestanda och måttlig förbrukning. 2.3 dCi Twin Turbo kombinerar hög motoreffekt med högt vridmoment redan vid låga varv – upp till 450 Nm från 1 500 varv/min. Twin Turbo-tekniken med två turboladdare ger snabba reaktioner vid både start och acceleration. En hög effektnivå ger konstant och jämn acceleration.

4×2 eller 4×4 Välj körläge efter underlag och humör. Tvåhjulsdrift för vardagens asfaltsnötande och fyrhjulsdrift i terräng där bilen får dåligt grepp eller för dålig dragkraft. 4×4-läget är tillgängligt vid höga eller mycket låga hastigheter, beroende på väggrepp. Växla enkelt mellan 2- och 4-hjulsdrift under gång

Tillgängliga flaktillbehör

Flakkåpa. Ett tillbehör för ännu större lastutrymme. Försvårar stölder och skyddar lasten mot väder och vind. Sidopaneler i bilens färg för ett ännu attraktivare utseende.

Skjutbart flaklock med flakbåge.

Ett låsbart aluminiumskydd som du drar ut över flaket när du vill skydda din last mot solsken, regn eller nyfikna blickar. Lägg till en flakbåge för ännu mer attityd!

Förvaringslåda.

Ett låsbart förvaringsutrymme för smidig förvaring av verktyg och andra föremål.

Flakindelare.

Lätt att sätta fast på de befintliga skenorna på flaket. Ett praktiskt tillbehör för dig som vill ha var sak på sin plats.

.

Skjutbar lastsläde.

Lasta och lossa din utrustning enkelt. Utdragbar och låsbar i flera olika lägen

.

Flaklämsdämpare.

En funktion som avlastar baklämmen så att den kan öppnas säkert och enkelt.

.

Säker körning

En lång rad praktiska funktioner som backningsradar, starthjälp i backe och fartbegränsning i nedförsbacke gör att den här respektingivande pick-uppen är överraskande lättkörd. Koppla av både bakom ratten och på passagerarplats med sju krockkuddar, panikbromssystem, ABS och stabilitetskontroll. Njut av körglädje och framkomlighet!

Starthjälp i backe: Vid start i backe behålls bromstrycket automatiskt i två sekunder så att du får gott om tid att komma iväg och slipper oroa dig från att rulla bakåt.

Hjälp vid utförskörning: Ett system som bromsar bilen i branta nedförsbackar utan att föraren behöver trycka ner bromspedalen. Gör det lättare att behålla kontrollen över bilen.

Backningsradar: Med parkeringssensorer som känner av eventuella hinder bakom bilen och en backkamera med hjälplinjer som projiceras på den 7” stora navigeringsskärmen går även fickparkeringen som en dans. Sensorerna baktill ger ifrån sig pipljud som kommer allt tätare ju närmare ett hinder du kommer

360°-kamera: Med ett synfält på 360° blir det lätt att undvika hinder i Alaskan: Den är nämligen utrustad med sammanlagt fyra kameror i stötfångaren fram, i dörrspeglarna och baklämmen. Bilden från 360°-kameran visas på navigeringsskärmen och ger dig total överblick vid låga hastigheter.

Säkerhet: Sju krockkuddar (två fram, två på sidan, två krockskyddsgardiner och en krockkudde i knähöjd), säkerhetsbälten med bältessträckare, Isofix-fästen för barnstolar, kollisionsabsorberande zoner i passagerarutrymmet, nackstöd med whiplash-skydd osv