DYNAMISK MÅNGSIDIGHET

Volvos version av en riktig herrgårdsvagn

I mer än 60 år har vi på Volvo utvecklat och byggt herrgårdsvagnar som gör livet enklare och rikare för familjer av alla slag. Nya Volvo V60 matchar alla de krav du ställer på en riktig herrgårdsvagn. Köregenskaperna är av allra högsta klass och nya V60 är ett nöje att köra. Skandinavisk design och smart funktionalitet gör det enkelt att trivas inne i kupén. Hela Volvo V60 utstrålar kvalitet och ändamålsenlig design, helt i linje med vår långa tradition.

DE VIKTIGASTE EGENSKAPERNA HOS VOLVO V60 – Korta fakta

Från cirka 322 000:-

Volvo V60 Momentum kostar från cirka 322 000:-.

Abonnera med Care by Volvo från 6 699:- per månad

Låg bränsleförbrukning

Drive-E bensin- och dieselmotorer med låg bränsleförbrukning och låga utsläpp.

Plats för fem personer

Fem stolar med bra stöd betyder att alla sitter bekvämt. Det fällbara bakre ryggstödet har en praktisk 60/40-delning. Ryggstöd med elektriskt manövrerad fällning finns som tillval.

Gott om plats för alla typer av last

V60 har ett av de största bagageutrymmena i klassen med en lastvolym på 529 liter upp till ovansidan av det bakre ryggstödet.

Volvo V60 utrustningsnivåer

Momentum

Stilfull med riklig utrustning
Från cirka 317 000:-

Stilfull, med avancerad teknik och omsorg om detaljer. Volvo V60 Momentum är den moderna herrgårdsvagnen. Här finns exteriöra detaljer som den karakteristiska grillen, fönsterlister och integrerade rails i modern, mattsvart finish. Kupén domineras av exklusiva och noggrant utvalda material. Displayen på mittkonsolen är din portal till en värld av intuitiva, uppkopplad funktioner.

Utrustningsnivå Momentum

Från cirka 317.000:-

Volvo V60 Momentum kostar från cirka 317.000:-

Abonnera med Care by Volvo för 3.995:- per månad.

Karakteristisk design

LED-strålkastarna har Volvos tydliga Tors hammare-profil. Här finns ett brett urval av hjul och takrailsen är i mattsvart.

Smarta funktioner

Mittkonsolsdisplayen på 9 tum har en pekskärm som aktiveras när du rör vid den. Displayen är enkel att använda och visar kartor i stående format för bästa läsbarhet.

Äkta komfort

De bekväma stolarna ger fantastiskt bra stöd och komfort, även under långa körsträckor. De skålade stolarna är tillval och har ytterligare ett antal inställningsmöjligheter.

Inscription

För dig som vill ha maximal komfort och exklusiv design
Från cirka 366 000:-

 Volvo V60 Inscription är ett exempel på modern svensk lyx. Designdetaljer som högblanka kromlister, exklusiva lättmetallfälgar och integrerade slutrör förstärker den dynamiska elegansen. I kupén skapar den mjuka skinnklädseln och de hantverksmässigt tillverkade detaljerna en exklusiv atmosfär, samtidigt som intuitiv teknik gör körningen enkel, säker och behaglig.

Utrustningsnivå Inscription

Från cirka 366 000:-

Volvo V60 Inscription kostar från cirka 366 000:-

Abonnera med Care by Volvo för 7 199:- per månad.

Kromade detaljer

Volvo V60 Inscription känner du igen på de exklusiva kromade dekorlisterna till de vertikala flänsarna i frontgrillen, de nedre utvändiga gallren och runt sidorutorna.

Driftwood dekorlister

Driftwood dekorlister i trä som specialbehandlats för att ge en känsla av drivved.

Skinnklädsel

Stolarna, dörrpanelerna och mittarmstödet är klädda i exklusiv skinnklädsel.

R-Design

För dig som vill ha maximal komfort och exklusiv design
Från cirka 366 000:-

 Volvo V60 R-Design  är en sportig herrgårdsvagn med plats för hela familjen. Exteriören andas prestanda och tillsammans med den förarorienterade insidan skapas en perfekt balans mellan körglädje och komfort.

Utrustningsnivå R-Design

Kraftfull design

Blanksvarta detaljer runt hela bilen ger ett sportigt intryck.

Kom närmare vägen

Den sportiga hjulupphängningen skapar en mer direkt och intensiv körupplevelse. Det är en bil för alla som älskar att köra.

Maximera din körupplevelse

Dekorinlägg i borstat aluminium, skålade stolar i halvläder och en greppvänlig sportläderrat lockar till inspirerande körning.

Ett dynamiskt uttryck

Fälgarna på 18 tum uttrycker kraft och dynamik. Större fälgar finns som extra tillbehör.

Byggd för att skydda

Säkerhet är i centrum av varje Volvobil. Volvos krocksäkerhet är resultatet av årtionden av målmedveten utveckling. Borstålet, som är en viktig del av säkerhetsburen runt de åkande, är en av världens allra starkaste ståltyper. Säkerhetsburen kompletteras av deformationszoner framför och bakom som utformats för att absorbera mesta möjliga energi om en olycka skulle vara framme.

Ditt extra vakande öga

City Safety autobroms minskar risken för att köra på framförvarande fordon med hela 45 procent enligt en undersökning. Med nya Volvo V60 kan föraren även få hjälp att styra undan för att undvika kollision med fordon, cyklister, gående och större djur. City Safety använder sig av radar- och kamerateknik och är aktiv dag som natt.

Minskar risken för att köra av vägen

Run-off road Mitigation är en funktion som minskar risken för att du skall köra av vägen. Systemet är aktivt i hastigheter mellan 65 och 140 km/h och upptäcker om bilen oavsiktligt är på väg att köra av vägen. Systemet kan då både styra och bromsa för att hålla kvar bilen på rätt spår.

Skulle bilen trots allt köra av vägen minskar Run-off Road Protection risken för allvarliga skador. Det är ett system där säkerhetsbältena dras åt elektriskt för att hålla passagerarna på plats och ge maximalt skydd samtidigt som en energiabsorberande konstruktion i ramen till framstolarna dämpar vertikala stötar i händelse av en hård landning.

Volvo V60 finns i följande utrustningsnivåer: Momentum, Inscription, R-Design & nya Cross Country