Distinkt design

Nya XC60 har distinkt design med kraftfulla drag och tidlös känsla. En perfekt kombination av skandinavisk design och den allra senaste teknologin.
Luftfjädring ger perfekt väghållning och hög komfort. Bilen går mjukt på alla underlag med automatisk kompensation för tung last. Markfrigången är hela 216 mm och nya XC60 är hemma på alla typer av vägar och underlag. Kraftfull design med en personlig profil där lamporna med Tors hammare möter den rättuppstående grillen.

Utrustningsnivåer

Alla versioner av Volvo XC60 är välutrustade och har till exempel LED-strålkastare med aktivt helljus, tvåzoners klimatsystem, Sensus infotainment och självklart City Safety.

The future of safety

Ibland är det som aldrig händer, det viktigaste av allt. Volvos åtagande handlar inte bara om det ögonblick då en olycka håller på att inträffa.
Det handlar lika mycket om alla de stunder som blir verklighet, tack vare att olyckan inte blev det.

City Safety autobroms minskar risken för att köra på framförvarande fordon med hela 45 procent enligt en undersökning. Med nya XC60 kan föraren även få hjälp att styra undan för att undvika kollision med fordon, cyklister, gående och även större djur.

En av de allvarligaste olyckorna är när en bil kommer över i fel fil och frontalkrockar med mötande trafik. Nya systemet ”Oncoming lane mitigation” uppmärksammar föraren på att han eller hon är på väg ut i en fil med mötande trafik och kan även hjälpa till att aktivt styra tillbaka till rätt fil.

Som ett komplement till autobromsen i City Safety kan systemet nu också aktivt hjälpa till att styra undan. I hastigheter mellan 50 och 100 km/h är styrhjälpen aktiv.

Utrustningsnivåer

Alla versioner av Volvo XC40 är välutrustade och har till exempel LED-strålkastare med aktivt helljus, tvåzoners klimatsystem, Sensus infotainment och självklart Intellisafe med City Safety.

Volvo XC40 i siffror

13: Ljudsystemet Harman Kardon Premium Sound har som mest 13 högtalare för ett perfekt balanserat och kraftfullt ljud.

479: Hela 479 liters lastvolym upp till bakre ryggstödens överkant innebär att Volvo XC40 har ett av de största lastutrymmena i klassen.

9: Sätt din personliga prägel med någon av de nio olika lättmetallfälgarna från 17 till 21 tum.

360: Parkeringskamera 360° visar området närmast bilen ur ett fågelperspektiv och gör det enkelt att parkera.

Momentum

Standardutrustningen innehåller bland annat klädsel i textil/T-Tec, ”CleanZone” luftkvalitetssystem, elmanövrerad baklucka och 18-tumshjul.

Inscription

Den lyxiga utrustningsnivån Inscription har läderklädda och ventilerade komfortstolar, 19-tumshjul, unika kromdetaljer och instegsbelysning.

R-Design

Dynamiska R-Design bjuder på 19-tumshjul, sportfjärding, sportstolar med läder/nubuckklädsel, grill i blanksvart samt en mix av matt silver och blanksvart dekor.

Effektiva drivkällor

Volvo XC60 finns med Twin Engine laddhybrid, diesel- och bensinmotorer. Alla med AWD fyrhjulsdrift och åttastegad automatlåda som standard.

T8 Twin EngineBensin- och eldriven laddhybrid med 320+87 hk samt fyrhjulsdrift. Tre körlägen: Pure (elektrisk), Hybrid och Power.

Bensin

Tvåliters fyrcylindrig bensinmotor som kombinerar prestanda med låg bränsleförbrukning och låga utsläpp. Turboladdning (T6 kompressor/turbo) ger snabb acceleration och direkt respons.

T5

Turboladdade T5 på 254 hk ger en härlig kombination av prestanda och låg bränsleförbrukning. Automatlåda och AWD fyrhjulsdrift.

T6

Prestandamodellen med en kombination av avgasdriven turbo och mekanisk kompressor ger hela 320 hk. Automatlåda och AWD fyrhjulsdrift.

Diesel

Högeffektiva fyrcylindriga tvålitersmotorer. D5-modellen har också Volvo-innovationen PowerPulse som med tryckluft ger turboladdning direkt från låga varvtal för snabbare respons.

D4

Dieselmotor på 190 hk med AWD fyrhjulsdrift och automatlåda.

D5

Dieselmotor på 225 hk med AWD fyrhjulsdrift och automatlåda. PowerPulse ger kraft direkt från låga vartvtal.