Prisvärd eldriven mobilitet som tänjer på gränserna.

Med avstamp i Groupe Renaults tioåriga erfarenhet och expertis som ledare inom eldriven mobilitet utgör Dacia Spring Electric början på en ny era av prisvärd eldriven mobilitet för alla.

Europas mest prisvärda elbil.

En ny DACIA-rEVolution

Prisvärd, rejäl, rymlig … och eldriven – helt nya Spring Electric är en stadsbil som kombinerar Dacias kärnvärden med fördelarna hos en ren elmotor. Njut av jämn och tyst körning såväl inne i stan som på landsbygden, utan motorbuller eller störande vibrationer.

Tack vare batteriet på 26,8 kWh har helt nya Spring Electric en räckvidd på upp till 230 km* enligt WLTP**. Det motsvarar upp till sex dagars stadsturer utan att behöva ladda bilen.

 
Dacia Sandero

Snabb och smidig laddning

Dags för en paus? Du kan enkelt ladda helt nya Spring Electric hemma genom ett vanligt eluttag eller installera en Wallbox*** för snabb laddning på 4 timmar och 27 minuter. Ont om tid? Med DC-laddaren (tillval) kan du ladda batteriet upp till 80 % på bara 50 minuter vid en snabbladdningsstation.

Vill du ställa in kupétemperaturen i förväg, kontrollera batterinivån eller starta/stoppa laddningen? Med MY Dacia-mobilappen kan du hålla koll på räckvidden på distans för ökad bekvämlighet.

Design som fångar blickar

Är du redo att ta dig an stadsdjungeln? Kraftfulla linjer, kompakta mått, ny Dacia-ljussignatur, takrelingar, 14-tums diamantslipade fälgar, bakre hasplåt och hög markfrigång … Helt nya Spring Electric är smidig som en stadsbil och rejäl som en SUV, samtidigt som den har ett djärvt utseende.

Helt nya Spring Electric må vara liten, men den är även rymlig med fyra normalstora säten och en modulerbar interiör. Den har dessutom kategorins bästa lastvolym med sitt rymliga bagageutrymme (300 l*) och nedfällbara baksäte. Riktigt smart!

Dacia Sandero
Dacia Sandero

En behaglig upplevelse i bilen

Utrustningen är utformad för en praktisk och bekväm upplevelse i bilen. Den inkluderar multimediasystemet MEDIA NAV och dess 7-tums pekskärm med Android Auto™- och Apple CarPlay™-kompatibel spegling av din smartphone såväl som Bluetooth®, 3,5-tums förarskärm, parkeringsassistans bak och backkamera, helt elektrisk servostyrning, elmanövrerade fönsterhissar fram och bak, fjärrlåsning, luftkonditionering med mera.