Förstklassig däckförvaring

Checka in på Forslunds Däckhotell. Spara tid, arbete och utrymme. Här erbjuder vi förstklassig däckförvaring och tar hand om dina däck på bästa sätt. När däcken sedan är redo för en ny säsong på vägarna hjälper vid dig enkelt med däckskiftet. Välkommen!

Tvätt och rengöring. Vi rengör effektivt dina däck och fälgar från smuts i vår däcktvätt.

Kontroll av dina däck.  Våra skickliga tekniker kontrollerar däckens lufttryck och mönsterdjup. Är däcken slitna meddelar vi dig att de bör bytas ut. Självklart hjälper vi dig att hitta nya däck till din bil. Betalning med Forslunds Volvokort ger dig 5 % rabatt och möjlighet att dela upp betalningen på 4 månader räntefritt

Däckskifte. När det är dags att byta till vinter- eller sommardäck bokar du tid för däckskifte hos oss på Forslunds, antingen här på webben eller per telefon och du är alltid välkommen in på vår anläggning för att boka tid också.

Prislista per säsong

Däckhotell ink skifte 760:-* 800:-**
     
Enbart Hjulskifte 399:-* 420:-**

* Pris per säsong när man betalar med Forslunds Volvokort
** Pris per säsong utan Forslunds Volvokort

Tillägg för hjul 19″ och större 100:-

Prisexempel

Monterat och balanserat på fälg

Gislaved Ultra Speed 195/65R15 995:-
Med Volvokort   945:-
Continental PremContact 6 195/65R15 1195:-
Med Volvokort   1135:-
Continental PremContact 6 205/55R16 1395:-
Med Volvokort   1325:-
Continental PremContact 5 205/60R16 1950:-
Med Volvokort   1850:-
Continental 4*4 Contact 215/65R16 1995:-
Med Volvokort   1895:-

Bra-att-veta

Nya vinterdäck har ett mönsterdjup på 9–10 mm, sommardäck 7–8 mm. Lagen kräver minst 1,6 mm på sommardäcket och 3 mm på vinterdäcket. Måttet ska tas på det sämsta stället. Vattenplaningsrisken ökar dramatiskt när mönstret på sommardäcken kommer ner till 3 mm. Detsamma gäller bromsförmågan på våt vägbana. Vinterdäck som har mindre än 5 mm mönsterdjup betraktas inte längre som vinterdäck.

När du skiftar hjulen, se till att du har de bästa däcken bak – alltså de minst slitna. Detta för att på bästa sätt motverka bakvagnssladd, som alltid innebär en av de största riskerna.

Om du har rotationsbestämt däckmönster finns på varje däck en pil som visar däckets rotationsriktning. Se till att alla hjulen hamnar rätt.

I bilens instruktionsbok finns rekommenderat däcktryck. Kontrollera ofta och med jämna mellanrum att däcken har rätt tryck. Kontrollera däcktrycket när däcken är kalla. 10 graders temperaturskillnad påverkar däcktrycket med 0,1 bar. Att köra med för lågt tryck ökar både olycksrisken, slitaget samt att bränsleförbrukningen negativt.

Vid normal körning påverkar körstil och hastighet livslängden på däcken med ca 30%. Årstiden står för 30%, biltyp 20% och resterande 20% beror på vägbeläggning och däckets inbyggda slitstyrka. Vid aggressiv körstil kan körstilen svara för nästan 100% av slitaget.

Nya däck ska köras in under 50–100 mil så att de ”sätter sig” ordentligt på fälgen. Nya dubbdäck håller längre om man kör in dem försiktigt i 50–100 mil utan rivstarter, tvärbromsningar och hård kurvtagning. Undvik att göra rattutslag när bilen står stilla med dubbdäck, dubbarna kan vridas ur däcket.

Däck som inte används ska förvaras svalt, mörkt och torrt, travade eller hängande. Smuts och vägsalt tvättas bort. Rätt förvaring ökar däckens hållbarhet och livslängd. Forslunds erbjuder hjulförvaring i sina däckhotell där skifte, kontroll av skick, däcktryck och tvätt ingår.

Dubbdäck är tillåtna generellt mellan den 1 oktober och 15 april eller när det råder vinterväglag. Sverige måste vi enligt lag ha vinterdäck mellan den 1 december och 31 mars vid vinterväglag. Drar du släpvagn gäller kravet även denna.